3 november 2023

A reggeli fontossága a gyerekek számára

A reggeli rendkívül fontos az egészség szempontjából, különösen a fiatalok esetében. Minden hetedik iskolás gyermek kihagyja a reggeli étkezést, amely aggasztó adat, figyelembe véve, hogy a reggeli elfogyasztása összefüggésbe hozható a nyelvi és matematikai készségek javulásával! Amikor a gyermeked következő alkalommal is kihagyná a reggelit, jussanak eszedbe annak egészségre gyakorolt hatásai, amitől ezáltal elesik.

HOZZÁJÁRUL A MEGFELELŐ TESTSÚLY FENNTARTÁSÁHOZ 

A reggelit gyakran emlegetik a nap legfontosabb étkezésének. 

A reggeli az "éhség megtörését" jelenti, mivel akár 10 óra is eltelhet a gyermeked utolsó étkezése óta. Kutatások szerint azok az emberek, akik rendszeresen reggeliznek, kevésbé valószínű, hogy túlsúlyosak vagy elhízottak lesznek.

ENERGIÁVAL ÉS ALAPVETŐ TÁPANYAGOKKAL LÁTJA EL A SZERVEZETET

Fontos, hogy a gyermeked minden reggel tápláló ételt fogyasszon, hogy feltöltődjön a következő, mozgalmas napra. A reggeli ideális lehetőséget nyújt olyan ételek fogyasztására, amelyek gazdagok B-vitaminokban, folsavban, vasban és rostokban.

Azok az emberek, akik reggelit fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel fedezik a javasolt napi vitamin és ásványi anyag bevitelüket, összehasonlítva azokkal, akik kihagyják.

JAVÍTJA AZ ÉBERSÉGET, KONCENTRÁCIÓT, MENTÁLIS TELJESÍTMÉNYT, HANGULATOT ÉS MEMÓRIÁT 

A reggeli kihagyása negatívan befolyásolhatja gyermeked koncentrációját, vagy fáradtságot okozhat. 

Ez azért van, mert az agy éhezik az energiára, és tápláló élelmiszerekre van szüksége, mint például teljes kiőrlésű kenyér, reggeli gabonafélék, egészséges zsírok, gyümölcs és tej, hogy egész nap a lehető legjobban működhessen.

Annak érdekében, hogy gyermeked élvezhesse a reggeli előnyeit, válassz olyan egészséges reggelit, amely magas rosttartalommal rendelkezik, alacsony glikémiás indexű (GI), és tartalmaz némi fehérjét.

www.freepik.com

Kapcsolódó cikkek

Címünk
9012 Győr, Halász Ödön u. 8.

Telefon
+36 30 288 3347

Email
merryberry@baribarries.com

bariberrieshello@bariberries.com
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram